Кадър БНТСоциалният министър направи важно изявление за добавките към пенсиите. Поскъпването

...
Кадър БНТСоциалният министър направи важно изявление за добавките към пенсиите. Поскъпването
Коментари Харесай

Гълъб Донев: Колкото по-дълго се осигуряваме и с по-големи суми, толкова по-голяма пенсия ще получаваме

Кадър Българска национална телевизия

Социалният министър направи значимо изказване за добавките към пенсиите. 

Поскъпването на цената на газа ще докара до повишаването на цените на стоките, които имат директна връзка и се създават с помощта на синьото гориво. Няма механизми, с които да се поддържат и управляват цените, които се дефинират от пазара. Държавата не би трябвало да се намесва при такива положения, в случай че няма в действителност някакво шоково отражение върху потребителите. За да се намеси страната, би трябвало да има и работещ парламент. Наместа на страната ще изкриви и конкурентната среда. Това нарастване на цените го има в цяла Европа и в целия свят, не е единствено в България. Тези процеси са свързани. 

Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия служебният обществен министър Гълъб Донев по мотив повишаването на газа с 36%. 

" Държавата несъмнено ще търси съответните ограничения и механизми примерно за цената на парното. Енергийните помощи към този момент се изплащат в цялостния им размер за целия отоплителен сезон. Ръстът на инфлацията към момента не е толкоз висок, колкото нарастват приходите на пенсионерите примерно. Техните приходи порастват с към 14-15%, а инфлацията пораства все още с 2-3% и не може да изяде приходите на хората ", разкри още той. 

" Миналата седмица обсъдихме продължаването на икономическите Коронавирус ограничения до края на годината. За идната година към момента няма европейска обща мярка и би трябвало да изчакаме. Тези ограничения ще работят до края на годината. Така е в целия Европейски съюз. Добавките от 120 лв. към пенсиите на всички пенсионери не е обвързана с общата рамка на Европейски Съюз. Това е национално решение и тези добавки се изплащат към пенсиите на безусловно всички пенисонери. Тази мярка също е до края на годината. Така реши Народното събрание. За мен предлагането за актуализация на пенсиите, което бе направено от служебния кабинет, бе най-хубаво. Колкото по-дълго участваме в обезпечаването и с колкото по-големи суми участваме, толкоз по-голяма пенсия ще получаваме след време ", безапелационен бе общественият министър. 

" Честността на изборите е обезпечена от закона. Конституцията ясно споделя какви права има едно длъжностен кабинет. Служебното държавно управление е равно отдалечени от всички претенденти на изборите. Най-важното е да има висока изборна интензивност на 14 ноември, с цел да имаме един внушителен парламент и президент ", завърши Гълъб Донев, написа Novini.bg. 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР